Főoldal


Általános tudnivalók az edzésekről

Kinek (nem) ajánljuk?

Mesterünk megfogalmazásában a capoeirát 5-55 éves kor között ajánlatos elkezdeni, de persze mindkét végletre akadt már ellenpélda. Szeretném félreoszlatni a tévhitet: a capoeira nem (csak) gumitestű, kiváló kondícióban levő akrobatáknak való!
Csoportjainkban túlnyomórészt 10-30 év közötti lányok és fiúk találhatók - kb. fele-fele arányban - köztük vannak aktív sportolók és ülőmunkát végzők is, akik kezdetben lehajolva a földet sem tudták megérinteni. :)
A capoeirát sokféle módon lehet gyakorolni, előbb-utóbb mindenki megtalálja a testalkatának is megfelelő játékstílust. Asztma, szívbetegség ill. ízületi problémák (térd, csukló, stb.) eseten feltétlenül beszélj a tanároddal, hogy biztonságosan edzhetsz-e.

Mikor és hogyan csatlakozhatsz?

A capoeirában nincsenek "tanfolyamok", szinte minden órán van egy-két kezdő. Ha mégis inkább haladóknak szól az edzés, azt mindig feltüntetjük az edzésidőpont mellett.
Ha megtaláltad a megfelelő edzéshelyet és időpontot, gyere el a legközelebbi órára, hozz magaddal egy pólót és egy kényelmes (lehetőleg világos színű) nadrágot. Mezítláb edzünk, a kényesebb talpúaknak vékonytalpú, könnyű tornacipő engedélyezett. Az első néhány órán a tanár vagy egy haladó diák külön foglalkozik a kezdőkkel, hogy segítsen az alapok biztos elsajátításában.

Milyen egy óra?

Az órát a köszönéssel "saudaçao" kezdjük és azzal fejezzük be. Ezzel a külvilágot, a gondokat és a mindennapok kihívásait kizárjuk, az órán csak a capoeirára, egymásra és főleg a tanárra koncentrálunk.
A bemelegítés, nyújtás a capoeira fontos része, minden edzés ezzel indul. A régi-új mozdulatok és azok kombinációinak különböző formában való ismétlése, újak tanulása után az óra általában játékkal, rodával fejeződik be. Az edzéseken folyamatosan szól a zene, vagy CDről, vagy hangszerek segítségével.
Érdeklődők az órát Mestre VT beleegyezésével megtekinthetik.

Mennyibe kerül?

órajegyhavibérletkombinált bérlet
(minden edzéshelyszín minden edzésére érvényes)
gyerek2000 Ft8000 Ft13000 Ft
felnőtt3000 Ft9000 Ft15000 Ft

Bővebb információért keress bennünket elérhetőségeinken.

 ACDP.hu 2006